HET VERSCHIL TUSSEN SEMI PERMANENTE MAKE-UP EN PERMANENTE MAKE-UP

Permanente make-up is de verouderde methode van semi permanente make-up. Bij permanente make-up wordt gebruik gemaakt van PMU-inkt welke bedoeld is om in de huid te blijven gedurende een zeer lange tijd, tot levenslang. De inkt is moeilijk tot niet-afbreekbaar door de huid, welke vaak na verloop van tijd tot afgevlakte, rare en weinig aantrekkelijke kleuren kan leiden in de huid. 

Bij semi permanente make-up wordt er gebruik gemaakt van pigmenten die wel in staat zijn om de huid te verlaten ne verloop van tijd en meer kleurvast zijn in vergelijking dan de oude PMU-inkten. Er wordt hoger in de huid gewerkt, wat niet kan leiden tot aanmaak van littekenweefsel of migratie van kleur in de huid. Het is de nieuwste en veiligste manier van hedendaags cosmetische pigmentatie die het mogelijk maakt na verloop van tijd te veranderen van vorm en kleur. 

 

Voordat we starten met de behandeling, wordt de vorm op de huid getekend. Wanneer je tevreden bent over de vorm en de kleur wordt gestart met de pigmentatie. Na de behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst. De kleur van het pigment zal na een aantal dagen lichter worden. Het kan tevens voorkomen dat er kleine korstjes/schilfers na de behandeling ontstaan. Daar hoef je je geen zorgen over te maken, het hoort bij het herstelproces van de huid. Na 6-8 weken vindt de tweede behandeling plaats. Bij deze behandeling kunnen nog eventuele correcties aangebracht worden aan de vorm en kleur om de puntjes op de i te zetten.